A volt Beatles-tag özvegye, Yoko Ono mindent elkövet, hogy színpadra vigyék musical formájában Lennon életének utolsó évtizedét, a zenekar felbomlása után írt dalokkal.

A jelenleg The Lennon Projekt munkacímet viselő tervezet szerint a musical a viharos hatvanas és a valamivel békésebb hetvenes éveket dolgozza majd fel, miközben a néző a Beatles feloszlása után írt közel kétszáz Lennon-dal közül mintegy harmincat hallhat, a sztoriba ágyazva - írja a Big News.

"Időközben rájöttem, hogy John mit jelentett a világ számára. Ő egyfajta katalizátor volt, aki küzdött a régi intézmények ellen azáltal, hogy azt mondta: az igazat szeretném hallani! Az ő üzenete a szeretetről és a békéről nagyon, de nagyon fontos, különösen mostanság. Szükségesnek vélem, hogy ezeket a szövegeket és zenéket továbbítsuk másoknak, különösképp a fiatal generációknak" - közölte Ono nemrégiben egy interjú során.

A 2004-2005-ös évadban bemutatandó show rendezői Edgar Lansbury és Don Scardino lesznek. A Lennon-musical így illeszkedik majd azon Broadway-műsorok sorába, melyek régi dalokra építenek: ilyen például a sokáig nagy sikerrel futott Mamma Mia, mely természetesen a svéd Abba együttes egykori slágereiből építkezik.

Két héten belül kerül a boltokba a Beatles énekes-gitárosának emléket állító különleges DVD-kiadvány, a Lennon Legend címet viselő gyűjtemény. Yoko Ono már nem rendezgeti tovább az anyagot, összeállt a DVD tartalma. Lennon munkásságának követői találnak majd a CD-n képeket, felújított videókat (mint például a Working Class Hero új verzióját), hallhatják majd az Imagine eddig nem hallott koncertverzióját. Mint az köztudott, a volt békeharcos szívesen rajzolgatott szabadidejében, így grafikáinak, karikatúráinak gyűjteménye is megfér az október 27-től árusított DVD-n.