Letartóztattak kétszáz chilei punkot

Vágólapra másolva!
Dél-Amerikában sem ismeretlen a punkzene, és immár a koncertekkel járó erőszak is egyre gyakoribb. A napokban a chilei rendőrség 200 fiatal punk-rajongót tartóztatott le, mivel törtek-zúztak az utcákon.
Vágólapra másolva!

A tarajos fiatalok akkor döntöttek a nyers erő alkalmazása és a garázdaság mellett, mikor megtagadták tőlük a belépést egy szórakozóhelyre, írja az AZ-Central. Szombat este a Santiago de Chilében található Laberinto diszkó előtt zajlottak le a botrányos jelenetek, mivel több száz ifjú punk rekedt kint az utcákon, helyhiány miatt. Kedvenc zenekaruk fellépését nem láthatták, így a környező utcák boltjainak kirakatain és tucatnyi autó ablaküvegén töltötték ki dühüket. A tombolásnak a városi rendőrség vetett véget, közel kétszáz, többségükben fiatalkorú punkot tartóztattak le. A hírek szerint a rend őrei túlzott keménységgel jártak el, mivel több megbilincselt ifjú panaszkodott a rendőri brutalitásra.

A chilei punk-mozgalom újabb hullámának együttesei közül ismertebb - így említésre érdemes - a Sangre Fría (Hidegvér), a Sin Remedio (Nincs Orvosság), a Law, az Enero Bajo Cero (Január, Nulla Fok Alatt), a Senor Gómez és az Algo Inusual (Valami Szokatlan).