Morrisonra emlékezik a Doors

Vágólapra másolva!
Harminc évvel a legendás énekesük halála után a Doors tagjai - számos amerikai koncert után - ismét összeálltak egy rövidebb európai turné erejéig. December negyedikén kezdenek, a spanyolországi Alicantéban, egy bikaviador-arénában.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Doors-rajongók Morrison sírjánál

A Cult együttes volt énekese, Ian Astbury igyekszik majd pótolni a karizmatikus és immár mitikus Jim Morrisont a turné során. A koncerteken Ray Manzareck és Robbie Krieger is megemlékeznek majd az 1971-ben, Párizsban elhunyt frontemberről, írja a Plus. Nemrég a VH-1 csatornán tűntek fel a Storytellers című műsorban, akkor több ismert énekes, más együttesek frontemberei énekelték a klasszikusnak számító Doors-dalokat.

A formáció már tavaly adott jó pár koncertet az Egyesült Államokban, akkor The Doors of the 21th Century néven muzsikáltak a Harley Davidson márka centenáriumi ünnepségsorozatán. Idén harmincnál is több fellépésük volt, az amerikai sorozatot csak néhány japán koncert szakította meg.

Jim Morrison-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_enekesek/Jim_Morrison/

December 4-én kezdődik az európai miniturné a spanyolországi Alicantéban, majd két lisszaboni fellépés után december 9-én, Párizsban emlékeznek majd meg az elhunyt énekesről, aki korának nagy bálványa volt. A francia fővárosban többnapos fesztivállal tisztelegnek Morrison emléke előtt - a lányok régi kedvence decemberben lenne hatvanéves. Két angliai és egy belgiumi koncert zárja majd a rövid sorozatot.