Elvis a leggazdagabb halott híresség

Az amerikai Forbes című újság úgy becsüli, hogy Elvis Presley az elmúlt időkben örökösei számára mintegy 42 millió dollárt hozott, így továbbra is a Király pózol az elhunyt hírességek gazdagsági listájának élén. A memphisi énekes harmadik éve őrzi vezető pozícióját.

Az elmúlt időkben eladott nagylemezek, könyvek, poszterek, kislemezek milliói tették Elvist az évente összeállított lista élére, így ő a leggazdagabb elhunyt híresség. A rock and roll királyának házát, Gracelandet is pénzért látogatják turisták százezrei évente, így ez az összeg is hozzáadódik az előbbi tételekhez.

A képzeletbéli ezüstérmet Charles Schulz rajzfilmkészítő - Snoopy figurájának kitalálója - szerezte meg, 33 milliónyi eurós becsült vagyonnal, őt pedig J. R. R. Tolkien, A Gyűrűk Urá-nak alkotója követi a dobogó alsó fokán, 23 millió euróra taksált összeggel. A negyedik és ötödik helyen ismét elhunyt zenészek tűnnek fel, John Lennon és George Harrison, az ő lemezeikből tavaly több mint kétmillió példány fogyott, írja a Plus. Mögöttük a listán a jamaicai Bob Marley található, épphogy csak megelőzve Marilyn Monroe amerikai színésznőt. A gazdag és híres elhunytakat felsoroló exkluzív listán feltűnik még dr. Robert Atkins neve - az ő különleges diétája tavaly 2 millió eurót hozott a konyhára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK