A skót rockzenész úgy érzi, hogy a média kegyetlenül bánik vele, a kritikákat nem érzi jogosnak és nem érti, miért van rendre terítéken kapcsolata a nála sokkal fiatalabb Penny Lancasterrel. Legutóbb nem csak Paul McCartney nevét emlegette, kritizálta egyben Elton Johnt, és féltékenykedett Sting sikereire is.

Rod Stewart nem érti, miért lovagol a média egyfolytában azon, hogy 26 évvel fiatalabb a kedvese, hiszen Paul McCartney és felesége, Heather Mills közt ugyanekkora a korkülönbség, írja a CNN. "Ami furcsa számomra az, hogy mikor Paul McCartney elvett egy sokkal fiatalabb nőt, nem szólták meg ezért, engem pedig szinte megölnek Penny miatt. Talán azért a megkülönböztetés, mert ő lovagi címet kapott. Én nem tudom, hogy miért nem kaptam ilyesféle kitüntetést, pedig én is szoktam jótékonykodni" - közölte némi szakmai féltékenységgel az 58 éves Stewart, akinek a 32 éves szőke Penny nem az első, nála jócskán fiatalabb párja.

A Grammy-díjakkal kapcsolatban szintén méltatlankodott az énekes, mivel indokolatlanul mellőzöttnek érzi magát. "Meglep, hogy egyet sem nyertem. Nem nagyon szokták brit zenészeknek adni, csak abban az esetben, ha az illetőt Stingnek hívják" - morgolódott tovább a Da Ya Think I'm Sexy és a Hot Legs előadója, majd a Police volt énekesét "az indiánoknak segítő Komolyság Úrnak" nevezte.

Nem csak Sting kapta meg magáét Rod Stewarttól, ha már lendületben volt a skót dalnok, még kritizálta Elton John kinézetét és testsúlyát is. "Az én hajam szép és valódi, az övé viszont nem" - közölte, miközben nőként emlékezett meg Eltonról, mivel angolul "her hair"-t használt. Az információk szerint két dolog zavarja Stewartot benne: Elton nem hívta meg legutóbbi bulijaira, és - vele ellentétben - a homoszexualitását nyíltan vállaló énekes szintén lovagi címet kapott.