Vágólapra másolva!
Új nagylemezzel - Shoot from the hip - és friss kislemezzel jelentkezik a brit énekesnő, Sophie Ellis-Bextor, aki 2001-ben debütált a Read my Lips című albummal, igen nagy sikereket aratva. Az ifjú popcsillag harminc szerzemény közül válaszotta ki kedvenceit, ezek szerepelnek az albumon.
Vágólapra másolva!

Sophie Ellis-Bextor türelmesen kivárta, hogy eljöjjön az ő ideje. Mindössze 24 évesen szinte veteránnak számít a folyamatosan változó zenei világban, pedig csak pár éve kezdte karrierjét. Ez az ominózus karrier akkor indult el igazán, amikor Sophie, az olasz DJ-vel, Spillerrel együtt meghódította a slágerlistákat a Groovejet című számmal.

Az ambíciózus énekesnő Londonban nőtt fel, és a tévébemondó és rendező apuka árnyékában mindig is tisztán látta, hogy mi szeretne lenni. Ő volt gyermekkorában az iskolai újság egyik szerkesztője, fellépett számos zenés darabban, és akkoriban, ha zenéről vitázott társaival, rendre határozottan közölte, hogy ő az adott dal eredeti verzióját szereti - függetlenül attól, hogy ismerte-e a szerzeményt vagy sem.

"Mindig nagyon szókimondó, szemtelen és konok voltam, de nem úgy, mint egy lázadó" - emlékezett a korai időkre, mikor még Madonna és Michael Jackson muzsikájáért lelkesedett a West End zenei klubjaiban táncolva, tornacipővel lábán. "Szerettem része lenni valaminek. Azt hiszem, ezt érzi minden kamasz: olyanokkal akar lenni, akik megértik őt" - elmélkedett Sophie.

"Van sok olyan énekes, akiket nézünk, és annyit látunk pusztán, hogy gesztikulálnak. Nem gondolnánk ilyesmire, ha valóban átélnék azt, amit énekelnek" - kritizált néhány előadót az emocionálisan néha túlfűtött, dalait nagy átéléssel előadó Sophie, majd kategorizálta a zenei próbálkozásokat: "Van az a fajta zene, mellyel híres akar lenni valaki - és pont. Aztán van a zene, mely azért születik, mert valaki szeret énekelni. Én ennek a kettőnek egyfajta keverékét szeretem."

"Szeretném, ha lenne mélysége, mondanivalója a dalaimnak. Nem látok sok ilyet" - kommentálta első lemezét, a Read My Lips című albumot, mely a Take Me Home,a Get Over You, a Music Gets The Best of Me és a megasláger Murder on the Dancefloor kislemezeknek köszönhetően, nagy sikert aratva, másfél millió példányban fogyott el. A dalokban egyszerre vannak jelen a nyolcvanas évek soul zenéje, a klasszikus gitárjáték, a funky és a diszkózene újabb stílusai.

Új albuma, a Shoot From The Hip új hangzásvilággal jelentkezik, s mindehhez új image is társul, azonban egy dolog nem változott. Sophie Ellis Bextor ugyanolyan provokatív és elegáns, mint amilyen mindig is volt.

"Az emberek azt gondolják, hogy egyik zenei stílusról csak úgy váltottam egy másik felé" - magyarázza Sophie. "Ez azonban sokkal inkább ahhoz hasonlít, mint a rétegek egy tortában. Mindennek a helyén kell lennie, különben nem lesz jó az íze. De mostanáig egyelőre nagyon ízlenek a dolgok."

Sophie tudja, mit akar: "Úgy hiszem, hogy sok gyávaságra utaló jel van a mai zenében. Engem nem érdekel, ha az én munkám rosszul sikerül, akkor is mellette maradok. Ez egy nagy lehetőség és nem akarom azt, hogy később visszanézve arra gondoljak, hogy nem voltam elég bátor."