A szervezőknek a rendőrséget kellett hívniuk, mert biztonsági embereik nem tudtak megbirkózni a tomboló sokasággal Marilyn Manson Kansas Cityben adott koncertjén. A rémisztő külsejű, extravagáns művész idejében levonult a színpadról, mielőtt őt is eltiporta volna a tömeg.

A városban egy hat fellépőből álló műsor utolsó előadójaként lépett színpadra a botrányairól és bizarr külsejéről elhíresült Marilyn Manson és csapata, írja az AZ-Central. A Robert Zimmerman rendőrkapitánytól származó információk szerint a koncertre közel 12 ezer ember vásárolt jegyet, és ezek nagy része Mansonék miatt jelent meg a helyszínen.

A koncert során az extázisban ugráló rajongók két alkalommal döntötték be a színpad és a tömeg közé helyezett korlátot, majd mikor az énekes látta, hogy a biztonságiak nem bírnak a fanatikusokkal, a csapat levonult a színpadról. Az első alkalommal még folytatódott a koncert, de a második támadás már erőteljesebb volt: Manson testi épségét féltve intett társainak, és idő előtt befejezték a koncertet. Ekkor a vizuális és muzikális élvezetek elmaradása miatt feldühödött tömeg egy része a színpadra mászott, és megküzdött a biztonsági szolgálat embereivel.

Mivel a kemény dulakodás, elszánt verekedés során sörösüvegek is repkedtek és a szervezők teljesen elvesztették a kontrollt, kénytelenek voltak kivezényelni mintegy száz rendőrt - ők hamar rendet teremtettek, bár utólag az "elvakult" rajongók a könnygázspray túlzott használta miatt panaszkodtak.