Sting és Santana elítélik Bush politikáját

Vágólapra másolva!
A brit rockcsillag és a mexikói gitáros elítélték az Irak elleni háborút, és felszólították a világ többi népét, hogy segítsenek újra felépíteni a lerombolt országot. A Sacred Love című albumának promóciós útján Sting közölte, hogy ő mindvégig ellenezte az Irak elleni agressziót.
Vágólapra másolva!

A Police volt énekesének nem ez az első politikai megnyilvánulása, már több alkalommal kötelezte el magát a béke, a szólásszabadság és az emberi jogok védelmében, ugyanakkor gyakran emelte fel szavát a diktatúrák alatt elkövetett bűnök és az őserdők kivágása miatt. Ezúttal Hongkongban, egy sajtóértekezleten támadta az Egyesült Államok és saját hazájának külpolitikáját, majd felszólította a világ kormányait, hogy segítsenek "összeszedni a darabokat" és adjanak rendes életet az iraki népnek. "Immár túl késő hibáztatni egymást. Túl késő sajnálkozni" - közölte komoran, az AZ-Central információ szerint.

Carlos Santana egy nappal korábban lépett fel Hongkongban, és hasonló kritikai megjegyzéseket tett. Miután előadott tíz dalt, a mexikói gitáros kis csendet kért, hogy némán emlékezzenek a halottakra. A South China Morning Post szerint Santana is elítélte Washington külpolitikáját: "Mi Amerika másik oldala vagyunk, és nem követjük George Busht. Azért vagyunk itt, hogy béke és megértés legyen a Földön. Isten óvja az emberiséget" - közölte a zenész 13 ezer néző előtt.