Timberlake aratott az MTV-díjkiosztón

A skót pubtulajdonosok után az amerikai énekes, Britney Spears volt szerelme bizonyult a tegnapi este nagy nyertesének: Timberlake három díjat is hazavitt Edinburghból a többiek elől, így érthető boldogsággal ünnepelte sikerét.

"Ha lett volna elképzelésem arról, hogy milyen egy tökéletes este, ennél akkor sem lett volna szebb" - ujjongott a tökéletes évet három díjjal záró énekes. Timberlake megkapta az MTV-től az év legjobb férfi előadójának járó díjat, a legjobb nagylemezért járó elismerést (a Justified című albumért), és a legjobb popénekesnek járó díj is a vitrinjébe kerülhet, a női rajongóktól kapott ezernyi szerelmeslevél és a porcelán kiskutya mellé. Az ifjú popénekes ezzel olyan énekesek előtt végzett, mint a szintén jelölést kapott Craig David, Eminem, Robbie Williams vagy Sean Paul.

Christina Aguilera szerezte meg a legjobb női előadónak járó trófeát, ezen versengés során nem kisebb neveket utasított maga mögé, mint Beyoncé Knowles, Kylie Minogue, Madonna vagy Pink. Aguilera persze gondoskodott róla, hogy a sajtó és a rajongók is róla beszéljenek, szelíd apácának öltözve jelent meg a helyszínen, majd egyre kevesebb ruha maradt rajta - a végén már olyan kevés, amely alig enged teret a képzeletnek. "Ez az én show-m, és ha valaki megkapja a díjat azért, mert legtöbbet villant a testéből, az én leszek!" - közölte kacéran a műsor során több ízben ruhát váltó énekesnő.

Beyoncé - akit Aguilera legyőzött a legjobb női előadói díjért folyó versengésben - nem ment haza üres kézzel, mivel úgy ítélték meg, hogy övé volt az éve dala (Crazy in love), és ő bizonyult a legjobb R&B-előadónak is. Eminem sem szomorkodott sokáig (legjobb hip-hop), de a White Stipes legénysége sem zokogott keservesen (legjobb rock). A legjobb együttesnek járó díjat a Coldplay érdemelte ki, de nem jelentek meg a színen, hogy átvegyék a szobrot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK