Pink Janis Joplinra emlékezik

Vágólapra másolva!
Pink új albumán sok dalt szeret, s mint mondta, a kedvence azért készült el, hogy így az ifjú lázadó így emlékezhessen meg egyik nagy bálványáról, a hatvanas évek legzseniálisabb fehér rockénekesnőjéről, Janis Joplinról.
Vágólapra másolva!

Pink új lemezén az Unwind című dal szövege emlékezik meg az elhunyt énekesnőről, aki a hippinemzedék egyik karakterisztikus arca, az amerikai hatvanas évek zenéjének egyik meghatározó művésze volt.

"A dal igyekszik kemény lenni kívülről és ugyanakkor sebezhető és védtelen belülről. Most jöttem rá, hogy én is ilyen vagyok, valójában magamról beszélek. Kislány koromban visszahúzódó leányka voltam, védekeztem minden ellen, mert nagyon érzékeny voltam és nem akartam, hogy az emberek megtudják ezt" - vallotta Pink, aki bízik benne, hogy új lemeze is sikeres lesz. Az énekesnő merészen a világ zenei tendenciái ellen fordul, nem követi a trendet, de ettől függetlenül reméli, hogy anyagi siker is lesz az új album - írja az AZ-Central.

"Ebben az üzletben minden arra van kitalálva, hogy te azt a muzsikát csináld, ami épp divatban van. Sokan éhesek a sikerre, szeretnének csillagok lenni és szimplán követnék a zeneipar játékszabályait. Én rájöttem, hogy csak lemezeket eladni, az nem elég. Az első dalom után arra gondoltam, hogy inkább újra kezdem az egészet, mert nem akarok fogoly lenni egy csupán egydimenziós világban" - tette hozzá Pink.