Képregény készült Kurt Cobainről

Vágólapra másolva!
A Nirvana tragikus sorsú énekese, Kurt Cobain - Pókember, Superman és Garfield nyomait követve - új képregény főhőse lett. A Godspeed: The Kurt Cobain Graphic című könyv a zenész életét mutatja be.
Vágólapra másolva!

A kiadvány a valóság és a fikció elemeit vegyítve meséli el a rocker életét gyerekkorától a váratlan világsikeren és Courtney Love énekesnővel kötött házasságon át 1994-ben elkövetett öngyilkosságáig, írja a Wenn. A szerzők ily módon szeretnék bemutatni a vitatott élettörténetet és így igyekeznek segíteni a zenekar kedvelőinek bálványuk elvesztésének feldolgozásában: "A rajongók tanuljanak belőle, merüljenek el benne, és utána lépjenek tovább" - mondta az egyik szerző, Jim McCarthy.

Kurt Cobain 1987 és 1994 között vezette a Nirvanát, azt az együttest, amely radikálisan megváltoztatta a könnyűzenét és a könnyűzenei piacot. 1991 végén a Nirvana Smells Like Teen Spirit című száma letaszította Michael Jacksont az amerikai eladási listák éléről, és ezzel az addig csak lemezboltok hátsó traktusában megtalálható alternatív rockzene végérvényesen bekerült a műfaj fősodrába.

Cobain 1994 április első napjaiban öngyilkosságot követett el, puskájával fejbe lőtte magát. Az utolsó naplóbejegyzések az énekes súlyosbodó depressziójával, hasi fájdalmaival és vég nélküli kábítószer-problémáival foglalkoznak, egyre sötétebb tónusban.