Prince: Új irányok a zenében

Vágólapra másolva!
A zene talán az egyetlen olyan lehetőség, amellyel ki lehet fejezni az örökösen mozgó káoszt, a színek világát, a folyamatos megújulást, az egymásba olvadó színeket - vélte Prince, mikor belevágott új lemezének felvételeibe. A művész úgy véli, hogy sikerült mindezt megvalósítania n.e.w.s. című albumán.
Vágólapra másolva!

Az új album a stúdiókból származó ismeretségek eredménye. Prince szenvedélye a dzsessz iránt talán csak pár ember számára köztudott, így négy, igazán dzsesszes beállítottságú zenész alkotja az együttest. Rhonda Smith a basszusgitáros, ő Chaka Khannal és Patti Austinnal játszott együtt. Renato Neto a billentyűs, ő pedig Peter Erskine-nel, Milton Nacimentóval és Kenny Garrett-tel muzsikált korábban. Eric Leeds (szaxofon) és John Backwell (dob) pedig már ismert nevek, Prince-szel régebb óta játszanak együtt.

A számos, véletlenszerű rögtönzés hozta az ötletet, hogy megszülessen az elképzelt album, melyben a sokféle zenei hatást egyesítik. A különböző beállítottságú zenészek közös munkájának eredménye a zenében érzékelhető, hiszen egyszerre hallhatunk akusztikus és elektronikus dallamokat. Prince szerint az album egy új irány a zenében - mely sikeres múltját ismerve, valószínűleg nem egy zsákutcába vezet.