30 éve volt az 1. Magyar Popfesztivál

1973-ban Miskolcon, a diósgyőri stadionban rendezték meg az I. Magyar Popfesztivált, melyen részt vett - többek közt - Koncz Zsuzsa, Szörényi Levente, Bródy János, Demjén Ferenc és a P. Mobil együttes. Holnap és szombaton emlékeznek a nagy eseményre: fellép a Republic, a Hooligans, a Sziámi, Charlie és az Edda.

A Rockgála 1973-2003 elnevezésű rendezvény az 1973-as popfesztiválra történő emlékezés, ugyanis 1973-ban Miskolcon olyan hazai rocktörténeti esemény zajlott, amire az egykori fellépők és a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza. Ebben az időben a Budai Parkszínpadon betiltották a fellépéseket, s Miskolc városa volt az, amely befogadta a művészeket.

A 2003-as Rockgála azért kuriózum, mert átfogja az elmúlt 30 év magyar rocktörténetét, köszönti a magyar rockzene kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselőit. A 30 éves jubileum alkalmával emlékdíjakat adnak át a hazai könnyűzenei életben három évtizede jelen lévő zenészeknek, zeneszerzőknek és szövegíróknak, akiket egy szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján választottak ki.

A rendezvény programja:

Díjátadó gála: 2003. november 21. 19.00, Miskolci Nemzeti Színház
         
Műsor:
B-Projekt és a Miskolci Szimfonikusok, Egressy Ütősök, Republic és vendégei: Bródy János, Tolcsvay László, műsorvezető Cintula
 
Díjazottak:
Adamis Anna, Bródy János, Cserháti Zsuzsa posztumusz, Demjén Ferenc, Horváth Attila, Horváth Charlie, Koncz  Zsuzsa, Lerch István, Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Sztevanovity Zorán, Szörényi Levente, Tolcsvay Béla, Tolcsvay László, Illés, Omega, Metró, LGT, Hobo Blues Band, P. Mobil, Edda Művek
 
Emlékezés és folytatás - koncertnap: 2003. november 22., 15.00 - 24.00, Miskolc, városi sportcsarnok

Excelsior, Hélios, Disco Express, Hooligans, Sziámi, Charlie, P. Mobil, Edda, Republic és vendégei

Kísérőprogramok

A magyar rockzene klasszikusai. Szécsi Zoltán fotóművész kiállítása
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár kiállítóterem

Filmvetítés a kor klasszikus filmjeinek válogatásából november 16-20. között
Helyszín: Rónai Művelődési Központ

KAPCSOLÓDÓ CIKK