Erasure-történet kezdőknek, haladóknak

Vágólapra másolva!
Az elektronikus popzene úttörőiként is számon tartott, Vince Clarke és Andy Bell alkotta duó kiadták pályafutásuk legnagyobb sikereit CD-n és DVD-n. Előbbi neve ismertebb: Clarke alakította a Depeche Mode-ot és a Yazoo-t. A nyolcvanas évek egyik sikercsapatának rajongói újra hallhatják az Oh L'Amour-t.
Vágólapra másolva!

Már 17 év telt el azóta, hogy megjelent a csapat első kislemeze, a Who needs love like that, így nem az Erasure nem egy mai formáció. 1986-os a Wonderland című album, egy évvel később jelent meg a The Circus, és immár tucatnál több nagylemeznél tartanak. Pályafutásuk legjobb dalait gyűjtötték össze a 13. albumon. Húsz felvétel hallható a korongon, mely a legnagyobb slágerrel, az Oh L'amour két verziójával kezdődik és végződik. A keretbe szorítva megfér a Little respect, a Blue Savannah és a Love to hate you, a két Abba-feldolgozás (Take a chance on me, Voluez vous) mellett.

Az igazi fanatikusok vélhetően a speciális kiadvány után kutatnak majd: korlátozott példányszámban megjelentetnek egy dupla CD-t is. A másodikon lemezen ugyanazon dalok hallhatók, mint az elsőn, de neves DJ-k által kevert verzióban.

Az Erasure 18 éve zenél együtt, és közben 14 millió albumot adtak el világszerte. Közel két évtizeddel ezelőtt kezdődött a történet: a Depeche Mode és a Yazoo alapító tagja, Clarke, hirdetést adott fel, melyben énekest keresett egy új projekthez. 41. jelentkezőként egy fiatal, épp hogy 21 éves hentest hallgatott meg a billentyűs, így talált rá Andy Bellre. A többi már zenei történelem: 1985 óta a csapat 25 kislemeze került fel a 20-as brit listára.