Elárverezik azt  Double Fantasy lemezt, amelyet Mark Chapman, John Lennon későbbi gyilkosa dedikáltatott az énekessel néhány órával azelőtt, hogy megölte őt. Az album egészen eddig annak a férfinak a tulajdonában volt, aki öt évvel a gyilkosság után, a Dakota-ház környékén megtalálta azt.

Árverésre kerül az a Double Fantasy lemez, amelyet John Lennon néhány órával azelőtt dedikált Mark Chapmannek, hogy az megölte őt - adta hírül az Ananova.com. A Lennon és felesége, Yoko Ono által összeállított albumot öt évvel az 1980-ban történt gyilkosság után, a New York-i Dakota-ház előtt találta meg egy férfi.

A pillanatot megörökítő fotó, amelyen Lennon aláírja a szóban forgó albumot, annak idején bejárta az egész világot. "Nagyon izgatottak és büszkék vagyunk, hogy nekünk adatott meg a lehetőség, hogy a zene történetének egyik legjelentősebb relikviáját megvételre kínáljuk. Én személy szerint még sosem találkoztam olyan aukciós tárggyal, amelynek eredetisége ilyen sok forrásból bizonyítást nyert volna: rendőrségi jelentések, ujjlenyomat-vizsgálat és még számtalan bizonyítékértékű dokumentum és levél" - nyilatkozta Bob Zafian, a relikviát értékesítő  Momentsintime.com szóvivője.

Gary Zimet, a társaság elnöke elmondta: az album ez idáig annak a férfinak a tulajdonában állt, aki csaknem két évtizeddel ezelőtt megtalálta azt. "Ez az úriember - egy igazi Beatles-rajongó, aki 18 éven át tépelődött, vajon eladja-e a becses tárgyat. Az album borítóján nemcsak Lennon aláírása és az 1980-as dátum szerepel, hanem  Chapman bizonyítottan eredeti ujjlenyomata is. A tárgy eredetiségét az is alátámasztja, hogy a nyomozás során az albumot bizonyítékként foglalták le, majd a vizsgálat lezárását követően visszaszolgáltatták a becsületes megtalálónak." Az album kikiáltási ára 312 500 font, azaz több mint 117 millió forint.