Jaggert 90 éves apja kíséri el a ceremóniára

Vágólapra másolva!
Mick Jagger, a Rolling Stones frontembere is tiszteletbeli lovagi címet kap a jövő hét során. A régóta húzódó ceremóniával kapcsolatban némi viszály tört ki az együttesen belül, nem mindenki örül kellőképp a megtiszteltető címnek - ám az énekes idős édesapja nem hagyná ki a nagyszerű pillanatot.
Vágólapra másolva!

"Mick nagyon örül annak, hogy sikerült dátumot találni. Ő és családja nagy várakozással tekintenek a ceremónia elé. Mick szeretné megköszönni, hogy megértették, hogy az elmúlt 18 hónapban igen elfoglalt volt" - közölte a Stones frontemberének szóvivője, aki hozzátette, hogy az énekest 90 éves édesapja, Joe Jagger is elkíséri majd a nagy nap alkalmával.

Eleinte úgy volt, hogy december 10-én kapja meg a lovagi címet, akárcsak Johnny Wilkinson, a brit rögbi nagy hőse, de végül két nappal későbbre tették az eseményt, hogy a két, médiaszenzációnak kiváló esemény se ütközzön.

A lovagi cím odaítéléséről közel másfél évvel ezelőtt döntöttek, de eddig mindig közbejött valami, nem volt könnyű időpontot egyeztetni a világ körüli turnén lévő zenésszel. Végül sikerült Mick naptárában találni egy szabad napot.

Az együttes tagjai nem hallattak boldog örömsikolyokat a hír hallatán, sőt, néhányan egyenesen azt javasolták az énekesnek, hogy utasítsa vissza a felajánlást. Keith Richards gitáros, a Stones másik karakterisztikus figurája, a médián keresztül is üzengetett régi barátjának, ugyanis szerinte ezzel a lépéssel Jagger hátat fordít a zenekar által képviselt értékeknek. "Iszonyatos dühöt érzek a vaksága, hülyesége miatt" - nyilatkozta Richards szeptemberben a Mojo magazinnak.

Charlie Watts dobos már valamivel elnézőbb volt, de ő is elégedetlen arccal csóválta fejét: "Én nem szeretnék lovagi címet. Semmit sem szeretnék Tony Blairtől. De úgy látom, Mick valóban örült a hírnek, így én örülök az ő sikerének."

"Soha nem hittem volna, hogy lovagi címet kapok. Több olyan ember van, aki idősebb nálam, és nem kapta meg ezt a kitüntetést" - kommentálta örömmel a döntést Jagger, aki önmaga szerint még "túl fiatal" az ilyesmihez, de azért ellátogat a Buckingham Palace-ba.