Zenével az AIDS ellen

Vágólapra másolva!
Beyoncé Knowles, Annie Lennox, Bono, The Corrs, Anastasia, Brian May, Peter Gabriel és a világ több országából származó zenész lépett színpadra Dél-Afrikában az AIDS-betegek megsegítése végett rendezett jótékonysági koncerten. A nagyszabású eseményt Nelson Mandela szervezte.
Vágólapra másolva!

Harmincezernél is több néző zarándokolt el a fokvárosi Greenpoint Stadionba, hogy személyesen tekintse meg a 46664 nevű, Mandela által kieszelt kampány részének tartott show-t. Mint már korábban írtunk róla, a furcsa cím a dél-afrikai politikus korábbi száma volt hosszú börtönévei során.

"18 évig voltam börtönben a Robben-szigeten. Hosszú időn át csupán ez a szám volt az életem. AIDS-es, HIV-vírushordozó emberek milliói csupán statisztikai számok lesznek rövidesen, ha mi nem cselekszünk azonnal!" - sürgette Mandela a gyors és határozott fellépést.

A statisztikák szerint idén hárommillió ember halt meg AIDS-ben. 34 és 46 millió közé teszik a fertőzöttek számát világszerte - Dél-Afrika pedig különösen fertőzött régiónak számít, ugyanis 5,3 millió vírushordozóról tudnak, amivel első helyen áll a szomorú listán.