Mansont feljelentették provokációja miatt

Vágólapra másolva!
Marilyn Manson ellen nyomozás indult Svájcban, miután egy vallási szekta feljelentette a riasztó külsejéről és gyakori botrányairól közismert előadót egy színpadi produkciója miatt.
Vágólapra másolva!

Egy zürichi ügyész, Michael Scherrer közölte a lapokkal, hogy Manson ellen a napokban is nyomozás folyik, mivel a feljelentés szerint koncertje során megszegte a svájci törvényeket, megsértette a vallásos embereket, és erőszakra buzdította az összesereglett sokaságot. A városban korábban adott koncertet a rémisztő fizimiskájú művész, ám azóta Manson visszatért, és újfent bizarr fellépéssel riogatta az érzékenyebb, konzervatív lakosságot.

Manson - kinek valódi neve Brian Warner - és csapata felvett művésznéven muzsikálnak: keresztnevüket a popkultúra ikonjaitól, hollywoodi sztároktól csenték, választott vezetéknevük pedig hírhedt sorozatgyilkosok előtti tisztelgés. A hátborzongató dalszövegei és csúf külseje miatt közismert énekes az Antikrisztus Szupersztár becenevet is előszeretettel használja, ami persze kivívja vallásos emberek azonnali ellenszenvét. A Sátán Egyházának tagja és tiszteletbeli papja több koncertjén is apró fecnikre tépett egy bibliát - ilyen és hasonló cselekedetei miatt céltáblája lett a világ konzervatív, vallásos csoportjainak. Ilyen csoportosulás a Svájcban (is) működő Christians For Truth is, mely feljelentette az exhibicionista, zaklatott gyermekkort maga mögött tudó művészt.

Forrás: EPA
Forrás: EPA

A közelmúltban Manson ismét fellépett Svájcban, mivel keresztény csoportok és jogászok hiába próbálták megakadályozni a koncertet. A legtöbb tiltakozó szerint Manson tanai, életfelfogása és dalszövegei kifejezetten károsak a fiatalságra, ám sikertelenül próbálkoztak, az énekes és csapata felléphettek Zürichben.

"A rocker visszautasította a vádakat" - közölte Scherrer. Manson a művészi szabadságra hivatkozott, és jelezte, hogy provokatív cselekedetei csak arra szolgálnak, hogy vita induljon el az erőszak és a vallás szerepéről.