Hetven telefonhívás Jacko ügyében

Vágólapra másolva!
Több mint két héttel látványos letartóztatása után még mindig nem emeltek hivatalosan vádat a világhírű popsztár, Michael Jackson ellen. Közben egy lakossági feljelentős játék is elkezdődött, eddig hetven telefonhívással.
Vágólapra másolva!

A Rolling Stone című amerikai magazin csütörtöki internetes kiadásában arról számolt be, hogy a Santa Barbara-i ügyész, a Jackson ősellenségének számító Tom Sneddon egyelőre még vár a hivatalos vádemeléssel. Mindezt a The New York Times azzal az értesüléssel toldotta meg, hogy a popsztár elleni vádak igencsak gyenge lábakon állnak.

Jacksont november 20-án tartóztatták le, miután azzal vádolták meg, hogy szexuálisan molesztált egy 12 éves kisfiút. Röviddel később 3 millió dolláros óvadék kifizetése ellenében szabadon engedték. Első bírósági meghallgatását január 9-re tűzték ki Santa Barbarába.

A The New York Times beszámolt arról, hogy az elmúlt két hétben mintegy hetven hívás érkezett azon a telefonvonalon, amelyet a lakosság számára létesítettek, hogy bejelentést tehessen a popsztár ellen gyermekek esetleges szexuális zaklatása miatt. Hatósági közlés szerint a bejelentések közül alig néhány használható. Jackson egyik ügyvédje állítólag már fogadott arra: Sneddon "rossz lapjárása" miatt arra kényszerül, hogy visszavonja a nem hivatalos vádat még a január 9-re tervezett, első bírósági meghallgatás előtt.

Jackson fő ügyvédje, Mark Geragos egyelőre minden kommentárt visszautasít, szavai szerint mindaddig, amíg nincs írásos és hivatalos vádemelés védence ellen.