Megünnepelték Jim Morrison születésnapját

Vágólapra másolva!
Jim Morrison volt társai emlékeztek tegnap a legendás énekesre. A zenészek a volt bálvány párizsi temetőben található sírjánál találkoztak, és némán köszöntötték Morrisont, aki tegnap lett volna hatvanéves.
Vágólapra másolva!

A Doors tagjai gyertyával kezükben emlékeztek a zenekar énekesére, majd meggyújtottak egy rózsát és egy verset a síron - írja a CNN. "Jim lelkét igyekszünk felébreszteni" - közölte Robby Krieger gitáros az összesereglett rajongókkal. Több tucatnyi érdeklődő szemlélte az eseményeket egy rendőri kordon mögül - sokak kezében lemezborítók és Morrisont ábrázoló poszterek voltak. "Ha Jim élne, jó srác lenne, egy mosolygós, boldog, élcelődő fazon" - sóhajtozott Ray Manzarek, az együttes billentyűse.

A Pere Lachaise temetőben található sír környéke sajátos arculatot mutatott, a véletlenül odakeveredett, csendes szemlélődők hamar rájöhettek, hogy egy zűrös életet élt rocksztárhoz zarándokoltak el a rajongók: a gyertyák és a virágok mellett sok sörösüveg és kissé morbid, "Boldog születésnapot!" feliratú plakát volt kitéve.

Manzarek és Kriegel, akik épp koncertezés végett Párizsban tartózkodtak a The Doors 21st Century nevű formációjukkal, egy idő után megkérték a sajtó képviselőit, hogy hagyják őket magukra - eztán pár perces néma emlékezést hagytak számukra a fotósok.

John Densmore nem volt jelen az eseményen, de korábbi társai vélhetően nem is hiányolták túlzottan. A zenekar régi dobosa februárban perelte be két társát, mert az ő engedélye nélkül indultak turnéra olyan zenekarral, mely nevében viseli a mágikus "The Doors" szavakat.