Bobby McFerrin a Matáv Szimfonikusokkal koncertezik

Vágólapra másolva!
Első alkalommal lép fel Magyarországon Bobby McFerrin, akinek nevéhez olyan örökzöld slágerek fűződnek, mint az itthon is jól ismert Don't Worry, Be Happy. A világhírű amerikai dzsesszénekes és karmester a Matáv Szimfonikus Zenekarral ad hangversenyt.
Vágólapra másolva!

A május 24-én, az Erkel Színházban rendezett hangverseny első részében Vivaldi, illetve Mozart egy-egy műve hallható Bobby McFerrin vezényletével a Matáv Szimfonikusok előadásában. A műsor első számaként Vivaldi két csellóra írt g-moll concertója hangzik el. A produkció különlegessége, hogy az egyik cselló szólamát Varga István hangszeren játssza, a másikét pedig Bobby McFerrin énekli is.

Az est második részében dzsesszénekesként lép a közönség elé, s az Erkel Színház publikuma "a cappella", azaz tisztán vokális, kíséret nélküli, szabad improvizációkat hallgathat meg előadásában.

Bobby McFerrin 1950. március 11-én született New Yorkban. A hangszerek közül először a klarinéttal ismerkedett meg, majd hatéves korában kezdte el zongoratanulmányait. A Sacramentóban és Cerritosban folytatott főiskolai évek után zongorista-énekesként kisebb kaliforniai klubokban muzsikált. 1979-ben fedezte fel Jon Hendricks, s beajánlotta a New York-i Cool Jazzfesztiválra, ahol egyéni énektechnikájával és show-műsorával hatalmas sikert aratott.

1982-ben jelent meg első albuma Bobby McFerrin címmel. Eddig 20 millió lemeze kelt el, s tíz Grammy-díjjal jutalmazták a négy oktávot átívelő hangterjedelemmel rendelkező előadót. A múlt század egyik legnépszerűbb a cappella dala, a Magyarországon is sokak által kedvelt és dúdolt Don't Worry, Be Happy című sláger is Bobby McFerrin nevéhez fűződik.