Kínába megy a Deep Purple

Vágólapra másolva!
A '60-as évek végén alakult birt hard rock formáció világ körüli turnéjának keretében tavaly decemberben Magyarországra is ellátogatott. Tavasszal Kína számos városát is útba ejti.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A veterán brit hard rock csapat március 31-én lép fel Pekingben, április 2-án Sanghajban, 3-án Nankingban, 4-én Kantonban koncertezik.

A zenekar pályafutása 1968-ban indult, és eleinte még Roundabout név alatt futottak, de néhány, kissé haloványra sikerült bemutatkozó felvétel után Jon Lord kidobta a dobost és a basszusgitárost a zenekarból, majd Nick Simper (basszusgitár), Ian Paice (dobok) és Rod Evans (vokál) csatlakoztak hozzá. Ekkor találták maguknak a Deep Purple nevet és ekkor vették fel első kislemezüket, melyen a Hush és a One More Rainy Day szerepelt. Előbbi dal rögvest sláger is lett.

A Deep Purple internetes oldalahttp://www.deep-purple.com/

A zenekar a későbbiekben számos átalakuláson ment keresztül, szétesett a klasszikus Blackmore-Gillan-Glover-Lord-Paice felállás, és egyesek egyéni utakat kezdtek járni. A nyolcvanas évekre tehető az újbóli egymásra találás a Perfect Strangers-szel, amely ugyancsak sokkolta a közönség egy részét - azzal a hihetetlen frissességgel, amit általa hoztak be a zenébe.

A Deep Purple Bananas című albumának tavalyi megjelenése után nemzetközi koncertkörútra útra indult, amelynek keretében decemberben Magyarországon is fellépett.