Ibrahim Ferrer nem léphet be Amerikába

Vágólapra másolva!
Nem kapott beutazási engedélyt az amerikai hatóságoktól négy Grammy-díjra jelölt kubai zenész, s ezzel meghiúsulni látszik a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztón való részvételük.
Vágólapra másolva!

A négy zenész közül az egyik a többszörös Grammy-díjazott Ibrahim Ferrer, veterán kubai énekes, a Buena Vista Social Club egyik alakja, aki tiltakozott az eljárás ellen. "A művészet politikai megfontolásoknak esett áldozatul" - mondta a kulturális ügyekért felelős kubai miniszterhelyettes havannai sajtótájékoztatóján, amelyen Ferrer is jelen volt.

A kubai énekes - aki 2003-ban Budapesten is fellépett, s a tervek szerint idén áprilisban ismét Magyarországra látogat -, valamint egyik zenésztársa már a múlt ősszel Miamiban megrendezett "latin Grammyn" sem vehetett részt hasonló okokból. Akkor az amerikai hatóságok a késedelmesen benyújtott kérelemre hivatkozva tagadták meg a vízumot a kubai muzsikusoktól.

Nem kapta meg most a beutazási vízumot a latin zene kategóriájában jelölt Amadito Valdes, Manuel Galvan és Barbarito Torres sem.