Az MTV nem vállal kockázatot Britneyért

A Janet Jackson fedetlen mellének látványa okozta felháborodásból okulva az MTV zenei csatorna úgy döntött, ezentúl csak este 10 után sugározza Britney Spears Toxic című videoklipjét. Az énekesnő ruhátlan testét ugyanis csak néhány ügyesen elhelyezett gyémánt takarja legújabb klipjében.

Janet Jackson és Justin Timberlake a Super Bowl döntő szünetében tartott szerencsétlenül sikerült előadása óta érezhető közfelháborodás miatt az MTV brit zenei csatorna módosított zenei programján - adta hírül a Reuters.

Mint az ismeretes, a február 2-án megrendezésre került esemény szünetében Justin Timberlake letépte fellépőtársa melltartóját. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a nézők körében, a fellépést szervező MTV pedig úgy döntött, a közhangulathoz igazodva ezentúl csak az esti órákban játssza a repertoárján szereplő, úgymond botrányesélyes videoklipeket.

Az inkriminált klipek között van Britney Spears legújabb, Toxic című videója is, mivel az a csatorna vezetői szerint sértheti a nézők érzékenységét. A klipet - amelynek egyes jeleneteiben Britney testét ruha helyett csupán néhány gondosan elhelyezett gyémánt fedi - ezentúl kizárólag este 10 és reggel 6 óra között sugározza a csatorna. "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy idejében reagáljunk a kulturális környezet változására. A jelen helyzetben igen érzékeny pontként kezeljük ezt a kérdést, és igyekszünk a lehető legnagyobb körültekintéssel eljárni" - nyilatkozta az MTV szóvivője.

A megszorítás a Blink 182 és a Maroon 5 névre hallgató alternatív rockbandákra és az Incubus elnevezésű rap-rock formáció Megalomaniac című számára is vonatkozik. Utóbbi klipjében egy angyalszárnyakat viselő Adolf Hitler-hasonmás látható, amint elrepül egy hatalmas embertömeg felett. Britney Spears kiadója, a Jive Records egyelőre nem kommentálta a hírt, ám az Incubus gitárosa, Mike Einziger a következőt nyilatkozta: "Ironikus, hogy a szigorítást egy olyan ügy kapcsán hozták, amely során valakinek láthatóvá vált a csupasz mellkasa, míg az együttes történetében ez az első eset, hogy az énekesünk egész idő alatt magán hagyta a pólóját".

A döntés nem egyedülálló a népszerű zenei csatorna történetében. Az MTV korábban nem volt hajlandó bemutatni a gyermekpornó-botrányba keveredett rapper, R. Kelly akkoriban megjelent videoklipjét Total Request Live című műsorában.

Szintén Janet Jackson baklövésének következménye, hogy az NBC tévétársaság kivágta azt a jelenetet a Vészhelyzet című sorozat múlt heti epizódjából, amelyben egy idős hölgybeteg fedetlen melle volt látható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK