Vágólapra másolva!
A Buena Vista csillaga nagy lendülettel, igen aktívan kezdi az évet: hosszabb turnét és új nagylemezt tervezget. A dinamizmus csak azért meglepő, mert immár 73 éves.
Vágólapra másolva!

"Nagyon sok tervem van" - jelentette be a művésznő egy havannai sajtótájékoztatón, melyet ő maga hívott egybe, hogy ismertesse a sajtóval terveit és félig teli naptárát. A most kezdődő koncertsorozat a Para recordar (Emlékezzünk) címet viseli, és Portuondo olyan dalokat énekel majd, melyeket még a Los Zafiros négytagú vokálegyüttes vitt sikerre a múltban (Dónde estabas tú, Habana).

A fellépések sorozata februárban kezdődik, és az énekesnő tervez egy Elena Burke-emlékkoncertet is, hogy megemlékezzen a sziget zenei múltjának egyik nagy alakjáról. A Sziget Fesztivál Világzenei színpadán is látott Portuondo új lemeze áprilisban jelenik meg, és az Ha de ser Flor de Amor címet viseli - de erről nem árult el részleteket.

A kubai turné után az új lemezzel szinkronban egyéb koncerteket is tervez. Az idős hölgy nem panaszkodik reumára, nem fájlalja semmijét, nem panaszkodik: Afrikában szeretne fellépni néhány alkalommal, és Kínában is koncertezne. "Az egy olyan ország, amelyet még nem hódított meg a kubai zene" - tette hozzá Omara.