Rod Stewart torokműtétje után alacsonyabb hangfekvéssel próbálkozott, és már szinte nem is gondolt új lemez kiadására, amikor jött a daloskönyv megjelentetésének ötlete. Az ígérte, a második lesz az utolsó, de tekintettel a válogatás kivételes sikerére, a rekedtes hangú énekes hamarosan piacra dobja a harmadik albumot is, amellyel koncertkörútra is indul majd.

Az 59 éves, rekdetes hangú Rod Stewart két évvel ezelőtt, októberben jelentkezett az It Had To Be You... The Great  American Songbook című lemezével, amelyen a rockkorszak előtti világ, az 1930-as, 40-es évek  népszerű dalai hallhatók. Az album rendkívül sikeres lett, több mint kétmillió darabot adtak el belőle, s még mindig ott van a 200-as Billboard-lista 76. helyén, pedig 2000-ben még az is kétséges volt, hogy Rod folytathatja-e az éneklést.

Az énekes nemrég arról beszélt a Toronto Sun című lapnak, hogy torokműtétje után alacsonyabb hangfekvéssel próbálkozott, és már szinte nem is gondolt új lemez  megjelentetésére, amikor jött ez az ötlet. Korábbi nyilatkozata szerint mindig is kedvelte ezeket az ősrégi dalokat, ezeken nőtt fel, de nem a Broadway-musical kliséi szerint akarta őket elénekelni. Bízott benne, hogy rajongói nem úgy tekintenek majd rá, mint a rock  and roll árulójára, hiszen abba az életkorba lépett, amikor talán  megbocsátják neki ezt az "egyszeri" kiruccanást.

A fogadtatást látva Rod 2003 októberében azonban újabb dalokat porolt le, és kiadta a daloskönyv második kötetét is, amelynek sikerült  megismételnie az első  válogatás sikerét. Az album közel kétmillió példányban kelt el.

Stewart ezt követően úgy nyilatkozott, hogy lezárult ez a zenei fejezet az életében és visszatér a rockhoz, ám a legújabb hírek szerint másképp döntött. Jön a harmadik daloskönyv, melyen olyan kortárs amerikai szerzők dalai is helyet kapnak, mint  Stephen Sondheim és Carole King. Sőt, Rod Stewart a saját 11 tagú bandája mellett egy 10 fős nagyzenekar társaságában From Maggie May To The Great  American Songbook címmel turnéra is indul. A programban a saját  rock-klasszikusai mellett az andalító amerikai dalokat is előadja majd.