Uriah Heep-koncert a PeCsában

Az ötven év körüli zenészekből álló rockzenekar összesen több mint 30 millió eladott albummal büszkélkedhet, és fennállása óta mintegy háromezer koncertet adott. Több mint 40 országban léptek fel. Február 23-án este a Petőfi Csarnokban adnak koncertet.

Érdekes módon a Petőfi Csarnokban február 23-án este színpadra lépő angol Uriah Heep, a '70-es évek híres hard rock bandái közül otthon sosem volt akkora  sztár, mint Németországban, Amerikában vagy akár Magyarországon. Mick Box gitáros, David Byron énekes, Ken Hensley billentyűs, Paul Newton basszusgitáros és Alex Napier dobos 1970-ben alakította  azt a formációt, mely nevét Dickens Copperfield Dávid-jának egyik alakjától kölcsönözte.

Azóta több mint két tucat zenész megfordult a zenekarban, természetesen a formációkat nem kerülték el a hullámvölgyek sem. Lee Kerslake (dob), Phil Lanzon  (billentyűk), Bernie Shaw (ének), Trevor Bolder (basszusgitár) és  Mick Box 1986 szeptembere óta zenél együtt a zenekarban, és eddig három stúdióalbumot készített, Raging Silence, Different World és Sea Of  Light címmel.

Az ötven év körüli zenészekből álló rockzenekar összesen több mint 30 millió eladott albummal büszkélkedhet, és fennállása óta mintegy háromezer koncertet adott. Több mint  40 országban léptek fel.