James Brown nem vonul öregek otthonába

Vágólapra másolva!
Mr. Dinamit, azaz a soul muzsika keresztapja nem éppen mai srác, de nem hajlandó feladni az életformát. Az 1933-ban született zenész egy régi-új lemezzel jelentkezik és a koncertezésről sem hajlandó lemondani.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

1962-ben, a nem éppen híres és kevésbé ismert James Brown New Yorkban lépett fel, az Apollo Theatherben. A show-t felvették és élő koncertfelvétel formájában kiadták, így született meg az énekes egyik legjobb, legsikeresebb lemeze. Most, röpke 42 évvel később a lemezt ismét kiadják hosszabb verzióban, átdolgozva, kiegészítve néhány frissebb dallal.

"Én pénzt kockáztattam a fellépés során, akkor, mikor senki nem hitt bennem. A show-t én finanszíroztam" - emlékezett a zűrös életű énekes. Az ominózus fellépést 1500 néző látta és az immár történelmi koncertelemez első kiadása során csak 5 ezer kópiát készítettek. Érdekesség, hogy a hanghordozók közül mindössze 500 bakelitlemez készült el az akkor forradalminak számító "sztereó" hangzással.

A hetvenéves - de láthatóan igen derülátó - James Brown szerint "mindenki imádni fogja az új show-t", hiszen ő úgy érzi, hogy most több benne az energia, mint a tíz évvel ezelőtti fellépések során. "Én szeretem szórakoztatni a népet és azért jöttem, hogy ezt megtegyem" - tette hozzá a matuzsálem. Elmondása szerint kissé feszélyezi, hogy minden fellépését a legendás Apollo-beli koncerthez kell mérni, de meg fog birkózni a feladattal.