Vágólapra másolva!
R. Kelly részsikerrel büszkélkedhet legutóbbi bírósági tárgyalása után, mivel az ellene felhozott huszonegy rendbeli, gyermekpornográfiai vádak közül hetet elejtettek.
Vágólapra másolva!

Az indok az, hogy a hét eset, amikor kiskorúakkal szexvideókat készített, lehet, hogy abban az időszakban történt, amikor az ilyesmit tiltó törvények nem voltak érvényben, írja a WENN. Az énekes képviselői szerint az Illionis-i bíró ítélete a vád "gyengeségének első hivatalos elismerése". Az ügy azonban még nem ért véget, Kelly április 2-án újra bíróság elé áll, mivel még több vád maradt ellene Illionis és Florida államokban.

A producer, énekes, dalszerző R. Kelly 1992-ben jelentkezett első ízben a Public Announcement nevű kísérőzenekarával, ebben az évben jelentette meg a Born Into the 90's című lemezét. Dolgozott együtt Michael Jacksonnal a HIStory lemezen, 1996-ban zenét írt a Space Jam című filmhez és szólóban is komoly sikereket ért el. Az R. Kelly című albumból négymillió példány fogyott világszerte, a róla kimásolt három kislemez pedig szintén szépen fogyott. Díjakat nyert, duettet énekelt Celine Dionnal, szerepelt több híres rapsztár oldalán.

Az igazi botrány 2002 februárjában kezdődött, mikor a Chicago Sun-Times megszellőztette, hogy birtokában van egy videókazetta, melyen a zenész egy mindössze 14 éves lánnyal szeretkezik. Több, hasonló vád érte az énekest, egy kiskorú lány például azzal támadta Kellyt, hogy miatta esett teherbe és az ő parancsára kellett abortuszt kérvényeznie.