Lenny Kravitz spirituális újjászületése

Vágólapra másolva!
A zenész tavasszal visszatér korábbi sikerei színhelyére, a koncerttermek színpadára. Kravitz szerint hetedik stúdiólemeze, a Baptism, spirituális újjászületésről szól.
Vágólapra másolva!

A nagylemez május közepén jelenik meg, és egy kislemezt dobnak piacra korábban, az album előfutáraként. A Where are we runnin' című dalt már március végétől játsszák majd a rádióadók. "A Baptism egyfajta zenei és spirituális újjászületést jelent nekem. Az egész album erről szól" - közölte a zenész.

A több hangszert is ügyesen kezelő Kravitz láthatóan nem bízik meg eléggé zenésztársaiban vagy egyszerűen maga szereti kezébe venni saját dolgait: ő maga írta a dalokat, ő volt a producer, ő keverte a számokat és szinte az összes hangszert ő szólaltatta meg a stúdióban. A Storm című dalban az ismert rapper, Jay-Z társaságában dalol, a Destiny-ben viszont Lionel Richie tűnik fel.

A Nielsen Soundscan adatai szerint a 2001-es, Lenny című lemez a Billboard listáján a 12. helyen debütált, és 715 ezer példány talált gazdára belőle. A zenész reméli, hogy ennél jobb eredményt ér el új lemezével, de tíz évvel ezelőtti jóslatának beteljesüléséig ("Híresebb leszek, mint Madonna") még várnia kell. Április és május környékén nagyobb fesztiválokon lép fel az új dalokkal, majd pár európai fellépés után a zenész augusztus és október közt amerikai turnéra megy.

A Baptism dalai:

Minister of Rock'N'Roll
I Don't Want To Be a Star
Lady
Calling All Angels
California
Sistamamalover
Where Are We Runnin'?
Baptized
Flash
What Did I Do With My Life?
Storm
The Other Side
Destiny