Soul Train Awards: az OutKast dupla sikere

Vágólapra másolva!
A hétvégén immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Soul Train Awards show-műsorát, amelyen két díjat is nyert az OutKast duó a  Speakerboxxx/The Love Below című lemezével, valamint a Hey Ya című dal videoklipjével.
Vágólapra másolva!

Az atlantai páros győzelme várható volt, ugyanis az elmúlt hónapban Grammy-gramofonocskákkal is jutalmazták őket. A Soul Train Awards - amely nevét egy régóta futó televíziós sorozat címéből kölcsönözte - az R 'n' B, a hip-hop, a rapzene és a gospel legjobbjainak évente megrendezésre kerülő seregszemléje.

A ceremónia házigazdája ezúttal Alicia Keys és Kenneth "Babyface" Edmonds volt. A bársonyos hangú Alicia magánál is tartott egy díjat, amelyet a You Don't Know My Name című daláért ítéltek neki oda a műfajt képviselő rádiósok, a tehetségkutató menedzserek, az előadók és a szakma kiemelkedő személyiségei.

A kiosztásra kerülő tíz díjból egyet, a súlyos betegségéből nemrég felépült énekes, Luther Vandross vihetett haza a Dance With My Father című kislemezéért. A hölgyeknél a legjobb R'n'B/Soul albumnak Beyoncé Dangerously In Love című korongját találták, míg a férfiaknál a győztes R. Kelly Chocolate Factory elnevezésűnagylemeze lett. Gospel kategóriában Byron Cage The Prince of Praise című albuma nyert, amelynek zenei anyagát a New Birth-katedrálisban rendezett koncerten rögzítették.