Gyerekeknek zenél a Ghymes és Dolák-Saly

Vágólapra másolva!
A Ghymes együttes március 28-án, vasárnap kivételesen a gyerekeket szórakoztatja majd a Fővárosi Nagycirkusz porondján, Dolák-Saly Róbert közreműködésével. A Ghymes számára fontos a gyerekközönség, ami megnyilvánul a két nagy meselemezen is. Ezen az albumon meséket hallgathatunk meg, neves művészektől, eredeti változatban.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A zenekar tagjai nagyobb részben pedagógusok, hosszú évek óta foglalkoznak gyermekeknek szánt népdalfeldolgozásokkal, és rendszeresen adnak gyermekkoncerteket a felvidéki és magyarországi falvakban, városokban. Műsorukban népzenét adnak elő, népi hangszereket mutatnak be, megismertetik a magyar népzene alapjait és közösen énekelnek a gyerekekkel.

A nemzetiségi tanterv egyik legalapvetőbb feladata a hagyományos magyar kultúra megismertetése, élővé tétele a gyerekek számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel kívánjuk ezt a célt elérni. A Ghymes együttes zenei anyaga különösen alkalmas arra, hogy hozzájáruljon e feladat valóra váltásához. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Bennünk van a kutyavér című gyerekkazettájukat a magyar Oktatási Minisztérium iskolai segédeszközzé nyilvánította.

Az együttes tagjai:

Buják Andor: kontra, alt- és szopránszaxofon, bőgő
Pukkai Attila: cimbalom
Szarka Gyula: ének, bőgő, gitár
Szarka Tamás: ének, hegedű, gitár

Vendég:
Kún Csaba: szintetizátor