Béremelést kérnek a hegedűsök

A bonni Beethoven zenekar 16 hegedűse fizetésemelési igényét jelezte, arra hivatkozva, hogy ők szólaltatják meg a legtöbb hangot a zenekarban, ezáltal jóval többet dolgoznak is.

Forrás: peak.org

A hegedűsök vélekedése szerint sokkal többet kell dolgozniuk, mint például a fuvolásoknak, az oboásoknak vagy a puzonosoknak. Az általuk kért béremelésből származó többletkiadást véleményük szerint úgy lehetne előteremteni, hogy eltörölnék a szólókért járó prémiumot. Az így megmaradó összeget pedig a hegedűsök között lehetne szétosztani.

Lauerntius Bonitz, a zenekar vezetője megdöbbenéssel fogadta a kérést, és azon nyomban visszautasította, teljesen abszurdnak és nevetségesnek nevezve azt.

A hangszeres munka nem hasonlítható semmilyen más szakmához - érvelt a muzsikus. Egyben hozzátette: továbbra is ragaszkodik a szólókat és vezető szólamokat játszó zenészek kiemelt fizetéséhez.

Lehet, hogy a kérdés egy jogásznak érdekes problémát jelent, egy muzsikus számára azonban nem merülhet fel ilyen probléma - zárta le a vitát Laurentius Bonitz.

Az elégedetlen hegedűsök azonban nem hagyták ennyiben a dolgot. A zenekar vezetőjének rosszallása ellenére az ügy májusban a munkaügyi bíróság elé kerül. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK