Bob Dylan új karriert kezd

Vágólapra másolva!
Bob Dylan Itáliában borászként debütál: az amerikai énekes a Közép-Olaszországban nagy kiterjedésű szőlőültetvényekkel rendelkező Antonio Terni olasz borásszal közösen gazdálkodik.
Vágólapra másolva!

A hazájában sikeres borásszal közösen akarja piacra vinni a "Planet Wave" elnevezésű új borfajtát, amely Dylan egyik 1974-es albumáról kapta a nevét. A Corriere della Sera hétfői számában megjelent értesülés szerint az új bor kétfajta - a montepulciano és a merlot keveréke. A palackok vignettájára több Dylan-idézetet nyomtattak.

Terni, aki a gitáros leghívebb rajongóinak egyike, már hosszú ideje álmodozott együttműködésről Dylannel. Néhány évvel ezelőtt egy milánói koncerten megajándékozta őt néhány palack saját termésű borral. Dylan érdeklődést mutatott az együttműködés iránt, amely azóta nagy lendületet kapott.

A zenész (akit szakértők előszeretettel gyömöszölnek a politikai folk vagy a country-rock kategóriákba) már a hatvanas évek eleje óta színpadon van: 1962-ben jelentette meg első nagylemezét. Rengeteg albumot adott ki, és tengernyi lemezen közreműködött: dolgozott Joan Baezzel, Eric Claptonnal, Mark Knopflerrel és több tucat jelentős zenésszel.

Ennek ellenére Dylan nem csak a régmúlt muzsikusa: pár évvel ezelőtt a Time out of mind című albumáért három Grammyt is kapott: 1998 legjobb lemeze lett, a "folk" kategóriát is megnyerte, Dylan pedig a legjobb rockénekes díját vihette haza. Immár saját borát szürcsölgetheti, miközben aranylemez-kollekcióját mustrálgatja békésen, a hintaszékben megpihenve.