Semmi pénzért nem áll össze újra az ABBA

Vágólapra másolva!
Még kétmilliárd dollár is kevés ahhoz, hogy a legendás svéd együttes tagjai újra együtt zenéljenek. Néhány éve - épp harminc évvel azután, hogy Waterloo című számukkal megnyerték az Eurovíziós dalfesztivált - már kaptak egy egymilliárd dollárról szóló ajánlatot, azonban Björn Ulvaeus a napokban ennek az összegnek a duplájára is nemet mondott.
Vágólapra másolva!

"Szó sem lehet róla, hogy valaha újra együtt játsszunk, hiszen mindez nagyon régen volt, még 1981-ben feloszlottunk. Azt hiszem, a közönség számára nagyon kiábrándító volna, ha újra színpadon látna minket. Elég csak az egykori flitteres fellépőruháimra gondolnom, hogy visszautasítsam még az ötletet is. Bár néhány még mindig ott lóg a szekrényben, és talán egy szombat este alkalmával fel is veszem majd valamelyiket, de színpadon semmiképpen nem ölteném magamra, hiszen már rég a múzeumban volna a helyük" - nyilatkozta a Reuters brit hírügynökségnek Ulvaeus.

Forrás: MTI
Az együttes tagjai egykoron...

A héten egyébként újabb ABBA-rekord született - épp öt éve, hogy az együttes egyik legsikeresebb dala által ihletett Mamma Mia című musicalt telt ház előtt játsszák a londoni színházak.

A nem várt sikeren maga Ulvaeus is meglepődött: "Mikor felmerült az ötlet, hogy szülessen egy musical, azt gondoltam, hogy jó esetben legfeljebb egy évig ha műsoron tartja valamelyik kisebb londoni színház."

A mostani helyzetet nézve azonban még az is elképzelhető, hogy a musical még a több mint 350 milliós lemezeladást produkált egykori együttesnél is jövedelmezőbbnek bizonyul. Jelenleg tizenegy produkció van műsoron, és hat előkészületben, a musical világszerte eddig több mint 750 millió dollár bevételt hozott, és mintegy tízmillió néző volt kíváncsi a darabra.

Az ABBA tagjai tehát érthető módon nincsenek rászorulva a felajánlott kétmilliárd dollárra, de a csapat újraegyesülésének más akadályai is vannak.

Forrás: EPA
...és most.

"Nemrégiben egy svéd produkció számára kellett lefordítanom egykori slágereinket angolról svédre, és arra döbbentem rá, hogy egyiknek sem emlékszem a szövegére, holott én írtam őket" - nyilatkozta Ulvaeus.

Az ABBA két álompárja - Agnetha és Björn, valamint Benny és Anni-Fried - már régen nem él együtt, de az egykori tagok a mai napig jó kapcsolatban vannak.

"Agnethával tartjuk a kapcsolatot, épp a múlt héten találkoztunk, hiszen van egy hároméves unokánk is. Sokkal gyakrabban találkozunk mostanában, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt" - tette hozzá az ünnepelt sztár.