Mogyoródon a Chemical Brothers

Június végén, a mogyoródi Aquarénában olyan előadók fognak zenélni, akiket klubslágereik révén az egész földkerekségen jól ismernek. Aki hallani szeretné a Chemical Brothers, a Groove Armada vagy Adam Freeland élő produkcióját, nem sokat késlekedhet a jegyvásárlással.

 

Ezen a nyáron egész Európában nem lesz nagyobb elektronikus zenei fesztivál a Gluglu névre keresztelt június 18-19-i rendezvénynél. Erősebb program várja az érdeklődőket, mintha a Sziget hasonló profilú formációit, lemezlovasait sűrítették volna össze két napba.

A bevezetőben említetteken kívül fellép majd a Lexicon Avenue, a Plump DJs, a Hybrid, a Dub Pistols, Darren Emerson, Freq Nasty, Dave van N, Banco de Gaia, dj Hyper - és természetesen a magyar élvonal, dj Palotaitól Nagán és Pölin át a Monkz trióig. Aligha túlzunk, ha azt állítjuk, szinte minden elektronikus stílus kedvelői meg fogják találni a számításukat. Mivel a főszervező Futurama mögött többek között a Rudas fürdős partyjairól, vetítéseiről jól ismert Cinetrip csapat áll, biztosra vehetjük, hogy az azért felelősök egyedülálló látványvilágot alakítanak ki. Ígéretük szerint totális audio-vizuális show-ban lesz részünk...

A legnagyobb sztárnak számító brit duóról, a Chemical Brothersről érdemes tudni, hogy a kontinensen hosszú idő óta nem vállalt élő fellépést. Ez az egyik oka annak, hogy várhatóan a szomszédos országokból és Nyugat-Európából akár több ezer látogatót vonz majd a fesztivál.

A helyszín sem ígérkezik mindennapinak. A Budapest melletti, könnyen megközelíthető Mogyoródon tavaly nyáron épült Aquarénában tizenöt hektáros területen nyolc nagymedence - közel négyezer négyzetméter víztükör - található, huszonöt csúszdával, amelyek napközben a fesztivál alatt is működnek. A park egyéb adottságai ugyancsak meggyőzőnek tűnnek: saját, elérhető árú kemping, éttermek, bárok, és nem utolsósorban egy hatalmas, őrzött parkoló. Ez utóbbit a vendégek ingyenesen használhatják. A szervezők szerint a rossz időre is felkészültek, eső esetén sem marad el semmilyen program.


Forrás: [origo]
És itt party lesz...

Autóval az M3-as és a 3-as főút felől lehet közelíteni, emellett több járműből álló non-stop buszjárat köti össze a fővárost az Aquarénával. Lesz még buszjárat a mogyoródi Hév megállótól, valamint jutányos árú iránytaxi Budapestről. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a férőhelyek száma korlátozott (15 ezer körül), ezért a legtöbb jegyet elővételben fogják értékesíteni. Természetesen jóval olcsóbban, mint ahogy a helyszínen hozzá lehet majd jutni egy-egy tiketthez. A kétnapos belépőt június 1-jéig 12 ezer, június 15-ig 15 ezer forintért lehet megvenni, a bejáratnál már csak napijegyeket árulnak. Ezek ára egymástól is különbözik: péntekre június 1-jéig 6000, szombatra 8000, a második szakaszban 7000 és 9000, míg aznap 8000 és 10000 a költség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK