Ünnepi hétvége, ünnepi partyk

A hétvégén annyi alkalmunk lesz buliba menni, hogy nem ajánlott otthon maradni. Van ugye a munka ünnepe, majális, várva várt EU-csatlakozásunk, plusz vasárnap anyák napja. A felhozatal partyfronton mindazonáltal átlagosnak mondható, de persze azért néhány csemegével szolgálhatunk.

Pénteken például a pesti Underground Records (VII. kerület, Király utca 54.) és a Directions proghouse-sorozat haknizik kiskunhalasi Dance Tunningban (a déli kapunál). Elhozzák magukkal a holland Matthew Dekayt, a brit Peace Divisiont. Meg a magyarok: dj Clark, Dusan, az egyik legrégebben játszó magyar dj, Tommyboy, az Underground feje, illetve Benny. Elővételben kétezer-kétszáz forintot kóstál a jegy, a helyszínen egy ötszázassal többet.

Másnap aztán itt van május elseje, amit a Balaton partján két témánkba vágó eseménnyel is ünnepelnek. A Techno Feveren, a balatonfüredi Átrium Music Clubban (Blaha Lujza út 7.), annak Fidel részében például extra hangtechnika lesz, hogy az ott breaket játszó Sys, Tynx és Gezse (Electronic Orgasm), Ludmilla (Tilos), a női dj-k gyöngye, Secam (Elektronikuszene.hu), illetve Ken2010 - Phantasmatics live ne elégedetlenkedhessen. Magában az Átriumban techno dübörög majd, Bastiano Coimbra (Electronic Orgasm), Sys (Fidel előtt-után itt is lesz ő), Limit (Boundles Embassy), a neves holland Laidback Luke (Mixmag) és Jay Cortez, a Hyperspace-ek rezidensének, a Deadcode alapítójának keze alól. Lézershow, ajándék és Black Light Magic Show - és mindez csak két és fél ezresért, már este héttől reggel nyolcig.

A balatonalmádi Neptun strandon pedig a veszprémi underground legismertebb csapata, a Syrup tart majálist. Azt ígérik, egész nap lesz sör, virsli, napsütés. Az időjósok ugyan megint hétvégi rossz időt jósolnak, de csak nem lesz igazuk. A dj Mesterházy vezette syrupos dj-kommandó már délelőtt kezdi pakolni a lemezeket, aztán este tízkor betelepülnek a Plio bárba. Ráadásul mindezt ingyen (kivéve persze a sört és a virslit).

Egy nagyobb ugrással máris Piliscsabán járunk, ahol a Pilisi Majálison vehetünk részt az egyetem területén és-vagy körülötte. Itt is megjelenik Tommyboy, kiegészülve Kühllel, a másik régi magyar dj-vel, Palotaival, a Tilos Rádió zenei tótumfaktumával, a szintén kövület Cadikkal (All Soundz/Tilos), Negróval, a Deep Music Depo lemezbolt tulajával, Suhaiddal (Jazz Turbulence/Tilos) és Tigricsszel, az új tehetséggel. Az egész napos majálisra nyolcszáz forint a belépő. Infoszámok: 06-20-398-3100 és a 06-26-375-375 2500-s melléke.

Innen egy kisebb ugrásra, Komárom monostori erődjében (Dunapart 1.) tartják a Mediawave majálisát. Este hétkor a magyar Trottel zenél együtt a cseh Tubanuval, kilenckor jön a hazai Fineartsmusic, tízkor a Nicron nevű kísérleti elektronikai formáció, tizenegykor pedig az Interzone. A nagyszínpadon tízkor lesz az Erik Truffaz Band; a nujazzes, hangszeres francia koncertje lesz az esemény fő attrakciója. Diákigazolvánnyal nyolcszáz a jegy, anélkül egy ezres. Infoszám: 06-34-540-582.

A Cause4Concern tavaly nyáron járt utoljára nálunk. Most megint jönnek, legalábbis úgy hirdetik, hogy ők, de igazából csak egyik dj-tagjuk, Stuart Mixmagician. A partyszervezők között kissé ismeretlenül hangzó EB szervezte bulin játszik még Safair (Bladerunnaz), Chris.su, Skc (Dsci4), akiknek angol kiadók válogatásain is jönnek ki számai (legutóbb egy Hospital-kompiláción), illetve Longman és Bratwa (Airbag). Aztán ezen a dramabán kívül lesz még egy hiphop- és elektrorész, dj Q-Cee-vel, Dugóval, Ice-szal, Téglával és Isuval (Minimalheadz/Tilos), illetve Hutch-csal. Kétezer a beugró elővételben, a helyszínen háromezer.

Merőben más lesz buli Visegrádnál, az Öreg-hegyen, a katlanban és kőbányában. A Psychedelic Connection Europa Partyn a brit Cosmosis (Transient Records) liveactezik, lesznek csehek (dj Tv a Sonic Disortiontől és a Kethutól, Cymon, a Sonictól), szlovének (Naveen és djane Gabe), egy görög (Alizard) illetve a magyarok: Garcy és Danee a Cosmicordtól, Oleg, Virág és Wegha a Deepsmile-tól, Cai a DH Projecttől, Jirzij a Psybaba Recordstore-ból, az egyik szervező, Hruscsov a Psyevolutiontől és Et, az Another Planettől. A buli huszonnégy órás lesz, szombat este hatkor indul és másnap este hatkor végződik. A dekót az Artrance, a Trixx, a Csigateaház és Ubi&Psy csinálja. Lesz herbálshop, Psybaba-cédéshop, masszázs, pipaház, Csigateaház, kivetítő, árnyéktánc, Kékpont, Lánglidércek és tábortűz - lesz minden, mint a búcsúban, ahogy egy fodrászlányok mondják. Még partybusz is, az óbudai Bogdán út buszvégállomásától, éjjel tizenegytől kettőig, minden egész órában. Beugró: előre kétezer-ötszáz, a helyszínen háromezer-ötszáz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK