Májusi szuperprodukciók

Habár a jó idő még várat magára, a nyári rutin ettől függetlenül már ebben a hónapban elkezdődik, azaz májusban szinte egymást érik majd a kihagyhatatlan koncertek. A héten a Clawfinger és Peter Gabriel látogat hazánkba, a hónap második fele pedig még ennél is sűrűbb lesz.

Clawfinger

A svéd Clawfinger szinte már hazajár Budapestre, hiszen nem egészen egy éve, a tavalyi Szigeten jártak nálunk utoljára. Szokás őket a világ legjobb rap-metál zenekaraként is emlegetni, mindenesetre tény, hogy a stockholmi banda eddigi négy albuma egytől egyig kirobbanó siker volt. Ezúttal május 15-én, az A38-on tartott In-Fusion 5 fesztivál keretében lépnek fel, az 5000 forintos (elővételben 4500) belépőjegyért pedig egy feltörekvő szlovén hardcore banda, az Entreat, illetve egy üdítően friss zenét játszó magyar csapat, a Superbutt is hallható lesz.

Belépő: 4500/5000 Ft

Peter Gabriel

Ha a szombati esténket mégsem a gitárszaggató riffeknek szeretnénk áldozni, akkor menjünk el az egykori Genesis-vezér, Peter Gabriel koncertjére a Sportarénába. Az 54 éves brit rock-legenda nevét szinte lehetetlen úgy megemlíteni, hogy ne hangozzék el a VH1 által minden idők legjobb klipjének választott Sledgehammer című dal, vagy az, hogy hány hangszeren játszik a mester.

Arról azonban általában kevesebb szó esik, hogy Gabriel koncertjei pusztán látványukban is életre szóló emléket jelentenek. Következzen néhány érdekes adat ezzel kapcsolatban: míg egy átlagos nemzetközi koncert hang- és fénytechnikája körülbelül háromszor négyszáz ampert használ, addig Peter Gabriel háromszor ezer ampernél kevesebbel nem nagyon éri be. Zenekari produkcióját tizenhárom kamion szállítja, ez kétszer több, mint amennyi például Pink budapesti fellépéséhez kellett. Röviden: szemkápráztató és fülsüketítő színpadi show-ra számítsunk május 15-én. A koncertet az is különlegessé teszi, hogy a korosodó sztár tavaly már több alkalommal is célzott visszavonulására, azaz minden bizonnyal ez lesz az utolsó alkalom, hogy itthon élőben láthatjuk fellépni.

Belépő: 6900-20 000 Ft.

És ami még várható

A májusi hónap ezek után is tartogat meglepetéseket: a Chumbawamba, Britney Spears, a Jethro Tull, Bobby McFerrin, a Kraftwerk, Rachid Taha és Mike Stern fellépése után Ákos - és az újra összeálló Bonanza Banzai - nagykoncertje teszi teljessé a nyári felvezetést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK