Marilyn Manson beperli volt zenésztársát

Vágólapra másolva!
Marilyn Manson (polgári nevén Brian Warner), és zenésztársa Madonna Wayne Gacy (Stephen Bier) beperelték együttesük korábbi tagját és egy floridai lemezkiadó vállalatot, mondván, hogy engedélyük nélkül használtak fel olyan képeket, melyek Manson tulajdonát képezik.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i szövetségi bíróság elé tárt ügyben Manson azon igyekszik, hogy leállítsa a Lunch Boxes & Choklit Cows című album értékesítését és terjesztését. A lemezt Marilyn Manson egyik korábbi együttesének, a Spooky Kids-nek felvételeiből vágták össze.

A korábbi bandatag, Scott Putesky, és az Empirewerks Records ellen indított perben Manson azt állítja, hogy a lemez, és a mellette kiadott DVD olyan illusztrációkat tartalmaz, melyeket az általa írt könyvből, a The Long Hard Road Out of Hell-ből vettek kölcsön - az ő engedélye nélkül.

Manson azt is állítja, hogy a jelentett szabálytalanságok teljesen mellőzik azt a megállapodást, mely Manson és Putesky között született, amikor az utóbbi még 1998 októberében kilépett az együttesből.

A perben Mariyln Manson legkevesebb félmillió dollárt követel, és kijelentette, hogy az ügyben hajlandó minden jogi eszközt bevetni.

Richard Wolfe, Putesky és az Empire védőügyvédje azt nyilatkozta, hogy az ügyben a floridai Broward megyei bíróság lenne az illetékes, ahol a perhez tartozó korábbi megállapodást is tárgyalták. "Próbáltunk egyezkedni Mansonnal, de nem reagált a megkeresésünkre" - mondta az ügyvéd.