Green Day: végeztek az amerikai idióták

Vágólapra másolva!
A Green Day új lemezzel jelentkezik ősszel, a felvételekkel végeztek a zenészek. Az American Idiot című album négyéves szünet után kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

A punkcsapat ismét régi producerével, Rob Cavallóval dolgozik, és a 2000-ben megjelent Warning után ismét albummal rukkol elő. Az év elején a tagok összesen harmincöt dalt vettek fel a stúdióban, ezek közül választják ki a kedvenceket. "Ez igen nagy mennyiségű anyag. Szeretnénk végigvinni egy témát az egész albumon, mivel mi a nagylemez-bizniszben vagyunk érdekeltek, nem a kislemez-üzletben" - közölte Billie Joe Armstrong, a zenakar frontembere a Rolling Stone magazinnal.

Bár 2001-ben a rajongók még kezükbe vehettek egy válogatáslemezt, de ez nem volt az igazi, nem pótolhatta a friss dalokat. Az együttes négy éve nem jelentkezett új számokkal, bár egyes vélemények szerint tavaly Armstrong, a basszusgitáros Mike Dirnt, és a dobos, Tre Cool egy szintipop-lemezt adtak ki Network néven.

A turné még képlékeny. Tokióban augusztus elején lépnek fel, de az a hazai rajongó, aki nem szeretne olyan sokat utazni egy koncertért, megnézheti őket a "Reading and Leeds" fesztiválon, augusztus végén.