Tartalom:
Ha valaki még nem találkozott volna drMáriás országértékelő, közérzetjavító, -rontó írásaival az Élet és Irodalom utolsó oldalán - jellemzően a magyar ugar zászlaja alatt -, akkor most visszamenőleg is pótolhatja lemaradását: az antológia az ismert közéleti gondolkodó ÉS-ben megjelent írásait gyűjt össze egy csokorba.

Amiért ajánljuk:

Egy kultúrkörökben is megforduló szabad szellem számára valóságos kincs a könyv: a művészeti tárgyú írások, kiállításmegnyitó beszédek, bevezetők kész gondolatokat adnak a kortárs képzőművészetek kötetlen értelmezéséhez, kevésbé finoman fogalmazva a könyv alapján olyan tárlatokról is véleményt nyilváníthatunk, amelyet nem láttunk - természetesen csakis időhiány miatt. A Molotov-koktél jéggel azonban önmagában is érdekes olvasmány, Váncsa István szavaival élve "fogalmazásmódja plasztikus, világos, szárnyaló, avatott, őszinte, hiteles és rendszerint iróniával teli..."

Megjelent:
Az Élet és Irodalom kiadásában

Ára:
2200 Ft

Amit illik tudni:
drMáriás? Persze, a tudósokban (kisbetűvel mondjuk) is játszik. Legutóbbi albumuk, a Mentés másként egészen jó volt. Olyan kísérleti-pszichedélikus-digitális-szaxofonos...

drMáriás örülne még, ha elolvasnád:
Űrboksz madrigálok
Szép a puszta
Égevő
Élőholt szoba

Hasonló könyv:
Esterházy Péter: A szabadság nehéz mámora