Tóth Vera szimfónikusokkal lép fel

Vágólapra másolva!
A Fülharmoniák címmel iskolásoknak szervezett vidéki koncertsorozaton a Nox, a Bonbon és egy szimfónikus zenekar mellett Tóth Veronika is énekelt.
Vágólapra másolva!

A Fülharmóniák-sorozat két veszprémi koncerttel indult, amelynek vendégművésze a közeli Tapolcáról származó Megasztár-győztes Tóth Veronika volt.

A fellépő Megasztár-szereplő - aki furulyán és csellón is játszik - valamint a Nox és a BonBon együttes a könnyű és komolyzene ötvözésével kívánják megszerettetni a gyerekekkel a klasszikus zenét. A programot 2004-ben hat helyszínen rendezik meg: Veszprém, Eger és Békéscsaba után ősszel Budapest, Szolnok és Szombathely következik.

A módszer kidolgozója és az előadások állandó fellépője a Budapest Juventutis Szimfonikus Zenekar, a legfiatalabbnak tartott magyar profi komolyzenei együttes. A rendhagyó vállalkozás célja: bemutatni a gyerekeknek, hogy nem húzódnak áttörhetetlen határok a komoly és a könnyűzene között.

A koncertsorozattal elsősorban a 8-12 éves korosztály zenei műveltségének fejlesztéséhez akarnak hozzájárulni. A programokon az iskolások játékos formában ismerkednek a hangszerekkel és a hangszercsaládokkal, így nem kell mozdulatlanul végigülniük a koncertet. A népi hangszereket Gulyás Ferenc népzenész mutatja be és a gyerekek meg is szólaltathatják azokat.