Június másodikán karrierje során először és valószínűleg utoljára látogat hazánkba Cher, hiszen a Living Proof - The Farewell Tour 2004 turné címe egyértelműen azt sugallja, hogy az idei koncertsorozat után visszavonul az énekesnő. Zenei pályafutása több mint negyven évet ölel fel, ez idő alatt majdnem ugyanennyi nagylemezt adott ki, nyert egy Grammy-díjat, valamint egy Oscart is.Az utolsó dívák egyike

Cher 1946. május 20-án született Cherilyn Sarkasian Lapier néven. Felmenői között örményeket és cheyenne indiánokat is találni, ennek köszönheti nem mindennapi, egzotikus külsejét csakúgy, mint szokatlan polgári nevét. Cher tizenhat éves korában hagyta abba tanulmányait, hogy Hollywoodban színészként kezdjen karriert, erre az álmára azonban még hosszú évekig kellett várnia.

Pályáját a The Chrystals nevű zenekar háttérénekesnőjeként kezdte, az együttes egyik stúdiófelvételén ismerkedett meg Sonny Bonóval, akivel legendás zenei és szerelmi kapcsolata 1975-ig tartott.

A fájdalmas szakítást követően az énekesnő sokáig magánéletében és a zenei pályán sem talált magára: alig öt nappal azután, hogy szakított Bonóval, hozzáment Gregg Allmanhez, akivel mindössze négy évig tartott a házassága. Ennek a kapcsolatnak az eredménye az Allman and Woman: Two the Hard Way című nagylemeze, amely a házassághoz hasonlóan óriási bukás.

A Bonóval való szakításból Chernek végül 1979-ben sikerül talpra állnia. A Take Me Home című diszkólemez és annak címadó dala végre meghozza a rég várt sikert, Cher karrierjében új fejezetet nyílik.

A népszerűséget azonban nem élvezi ki sokáig, inkább korábbi álmát valósítja meg, azaz végre színésznőként is befut. Először 1982-ben debütál a Robert Altman rendezte Come Back to the 5 Dime Jimmy Dean, Jimmy Dean című Broadway-darabban, amelynek későbbi filmváltozatában is övé a főszerep - sőt, Altman egyik későbbi filmjében, a Játékos-ban is feltűnik. A film hatására egy csapásra megnyílnak előtte az ajtók Hollywoodban: tíz éven belül szerepel a Silkwood-ban, a Maszk-ban, Az eastwicki boszorkányok-ban, A gyanúsított-ban, a Sellők-ben és a Holdkórosok-ban is. Utóbbi filmben nyújtott alakításáért az Oscar-díjat is elhozza a legjobb színésznő kategóriában.

Cher 1987-ben visszatér a zenei pályához, és egyből a toplisták élére kerül a Cher című albummal, melyen olyan slágerek találhatóak, mint az I Found Someone és a We All Sleep Alone. Következő albuma dupla platinalemez lesz, nagyrészt az If I Could Turn Back Time című dalnak köszönhetően, Cher újra a csúcson van.

Ebből az időszakból talán az egykori, Bonóval közös számának feldolgozása a legismertebb, de ez biztosan Beavisnek és Buttheadnek is köszönhető, akik végigkommentálják az I Got You Babe című dal videóját.

A híres feldolgozás után Cher újra eltűnik vagy öt évre - bár albumai jelennek meg, de nem túl sikeresek -, hogy végül 1998-ban robbanjon ismét be a zenepiacra, a Believe című nagylemezzel. A Believe újabb fordulópontot jelent Cher karrierjében, ekkor talált rá arra a hangzásra, mely korábbi számaitól eltérően tulajdonképpen eurodance alapokra épített újkori diszkó. A Strong Enough-ban és a Believe-ben eltorzított hangja ismét elvarázsolja a közönséget, és az újból szárnyra kapott Cher-imádat nagyjából ki is tart napjainkig.

Budapesti fellépésén jórészt legutóbbi, 2002-ben megjelent Living Proof című lemezéről fog majd számokat játszani, de gazdag zenei pályafutása szinte kötelezővé teszi, hogy korábbi slágerei közül is elénekeljen néhányat. A koncertre június 2-án kerül sor a Budapest Sportarénában, a belépőjegyek 9900 és 19 000 forint között alakulnak.