Könyvheti ajánló

Vágólapra másolva!
Új helyszínen, a Bazilika előtti Szent István téren zajlik majd a 75. ünnepi könyvhét június 3-7. között. A hivatalos könyvheti lista szerint 351 kötet jelenik meg a jubiláló rendezvényen, melyhez a már megszokott helyszínek mellett idén a Móricz Zsigmond körtér is csatlakozik. Játsszon az [origo]-val, és nyerjen könyveket az Ünnepi Könyvhét kínálatából!
Vágólapra másolva!

A központi helyszínen, a Szent István téren 124 pavilonban 191 kiadó ajánlja majd az olvasnivalókat, a vásár mellett pedig koncertekkel, irodalmi kerekasztal-beszélgetésekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A könyvhetet június 3-án, délután négy órakor Szabó Magda Kossuth-díjas író nyitja meg.

Programok a korábbi helyszínen, a Vörösmarty téren is lesznek, a könyvhéthez kapcsolódóan itt gyermekkönyv-napokat tartanak, 29 kiadó közreműködésével.

A Ráday utca az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is kiemelt helyszín lesz, Ferencváros sétálóutcája könyvdedikálásokkal, irodalmi beszélgetésekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel, valamint bor- és zsíroskenyér-fesztivállal készüli megünnepelni a fesztivál 75. évfordulóját.

A könyvhét programjához idén csatlakozik először a Móricz Zsigmond körtér, ahol a könyvbemutatók és -dedikálások mellett tűzijátékkal és Sebestyén Márta-koncerttel egészül ki a könyvvásár.

Budapesten még további három helyszínen lesznek könyheti programok: a Liszt Ferenc téren az Írók Boltjában, Óbudán a Fő téren, a Budai Várban pedig a Szentháromság téren folynak majd a könyvdedikálások, illetve író-olvasó találkozók.

A vidéki nagyvárosok közül Miskolc és Balatonfüred csatlakozik az ünnepi könyvhéthez, ezeken a helyszíneken könyvbemutatókkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.