Bono újabb Live Aid-fesztiválra készül

Vágólapra másolva!
A U2 együttes frontembere az 1985-ös Live Aid segélykoncert megismétlését tervezi, hogy enyhítsenek a harmadik világ legkomolyabb gondjain.
Vágólapra másolva!

Az ír rocksztár a Sun című brit lap vasárnapi számában megjelent nyilatkozatában beszélt terveiről. A lap brit kormányforrásokat idézve arról írt, hogy az első Live Aid fő szervezője, Bob Geldof is bekapcsolódik az újabb segélykoncert szervezésébe. A koncerten fellépne Robbie Williams, az Oasis, a Radiohead és a Coldplay együttes is.

Az eredeti eseményen 1985-ben mintegy 60 millió font (110 millió dollár) gyűlt össze az etiópiai éhezők javára. A 16 órás zenei esemény egyszerre két helyszínen zajlott, Londonban és Philadelphiában léptek színpadra az év igazi nagyágyúi, leginkább ismert zenészei. A nagyszabású esemény szülőatyja a nem éppen élmezőnybe tartozó Boomtown Rats frontembere, Bob Geldof volt. Olyan együtteseket, előadókat láthattak a nézők, mint a Status Quo, a Run DMC, Sting, az INXS, a Judas Priest, Bryan Adams, a Dire Straits, a Queen, David Bowie, Madonna, Mick Jagger, Eric Clapton és sokan mások.

Bob Geldof röviddel a The Sun cikkének megjelenése után cáfolta, hogy Bonóval együtt ilyen vállalkozásra készülne, és ezt közölte a brit vasárnapi újsággal is.