Három dobossal lépett fel a Metallica

Vágólapra másolva!
Az angliai Download fesztiválon vasárnap este a Metallica negyven perc késéssel lépett csak színpadra Lars Ulrich dobos nélkül, akit ez idő tájt egy németországi kórházban ápoltak valamilyen rejtélyes betegséggel. A koncertprogram 11 számát végül három dobossal nyomták le.
Vágólapra másolva!

A gondok még a pénteki lisszaboni koncert után kezdődtek, amikor útban Anglia felé Lars Ulrichot Németországban hagyták egy kórházban egyelőre még nem közölt betegséggel. A vasárnapi Download 2004 fesztiválon, Donningtonban a fellépés előtt lázas próbák kezdődtek a beugró ütősökkel: aki épp nem ült a dobszerkó mögött, az a Metallica CD-it hallgatta.

Forrás: EPA

Végül a buli első két számánál (Battery és The Four Horseman) a Slayer rockbanda dobosa, Dave Lombardo segített, akit Joey Jordison, a Slipknot maszkos ütőse követett a dobszerkó mögött három dalban. Ezután a Fade To Black című kompozícióban Flemming Larsen volt a beugró, aki mellesleg Lars Ulrich dobtechnikusa.

A koncert hátralévő részében játszott hat dalban ismét Joey Jordison kapott lehetőséget képességei megcsillogtatására. A Metallica európai turnéjának következő állomása Ludwighshafenben június 8-án este lesz, majd 11-én Wiener Neustadtban, az Aerodrome fesztiválra várják őket - de ki fog dobolni?