Megadeth: újrakeverik a múltat

Vágólapra másolva!
Dave Mustaine alapító gitáros vette kezelésbe az 1986 és 1999 között kiadott trash metal banda, a Megadeth nagylemezeit, hogy azok a legkényesebb rajongók ízlésének is megfeleljenek.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A július 27-én piacra kerülő hét korongon az eredeti zenei anyag mellett lesznek korábban kiadatlan felvételek, demováltozatok és mixek is. Időrendben az első album az 1986-os Peace Sells But Who's Buyin?, míg az utolsó az 1999-ben megjelent Risk.

A Megadeth zenekar 1983-ban alakult Los Angelesben, miután a Metallicából kirúgták az énekes-gitáros Dave Mustaine-t állítólagos kábítószer-függősége miatt. Mustaine-en kívül az első felállás tagja volt még Dave Ellefson basszusgitáros, Kerry King, a Slayer gitárosa és Lee Rauch dobos. Rövid ideig játszottak így együtt, majd nagyon sokan megfordultak a bandában, de ez nem befolyásolta a népszerűségüket.

Az említett időszak lemezei közül öt benn volt a legjobb 30 között az amerikai slágerlistán. Különösen az 1992-es Countdown to Extinction című LP-jük kezdett erősen, a második helyen. A lemezeladásra sem lehetett panaszuk, mert 2,2 millió darabot adtak el belőle.

2001-ben kiadót váltottak, és megjelentették a The World Needs a Hero című CD-jüket, ami a 16. helyen kezdett a 200-as Billboard-listán, de a boltokból nem nagyon vitték, mindössze 212 ezer példány talált belőle gazdára.

A zenekar további pályafutása 2002 januárjában Mustaine balesete miatt kétségessé vált. A gitáros bal karjának idegsérülése nagyon súlyosnak bizonyult, hosszabb kezelést igényelt, így a zenekar néhány hónappal később feloszlott. A Megadeth a hírek szerint szeptember 14-én új lemezt kíván piacra dobni, címe még nincs ugyan, de a Kick the Chair című dalukat interneten már tesztelték a rajongóiknál.