Nena lett Németország legsikeresebb popsztárja

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas években Magyarországon is komoly sikereket aratott Nena kapott díjat a Women's World Award-gálán, Hamburgban.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő - aki Cyndi Lauperrel, Sabrinával, Samantha Foxszal, Kim Wilde-dal és CC Catch-csel egy időben tűnt fel a hazai rádiókban, tinimagazinokban, kamaszok falán és álmaiban - tegnap vette át a Women's World Award értékes díját a hamburgi kongresszusi centrumban.

A díjjal a szervezők az énekesnő pályája előtt szerettek volna tisztelegni, ugyanis - bár a német pop- és metálzene jelentős sikereket ért el Kelet-Európában - Nena bizonyult a legismertebb német popsztárnak szerte a világban. A díjat évente osztják ki, csak nőknek, 15 kategóriában.

Az énekesnő 1960-ban született az akkori Nyugat-Németországban. Nena Kerner a közepesen sikertelen Stripes együttes vokalistájaként kezdte húszéves korában, majd Berlinben saját együttest alapított. Rögvest az első kislemezzel, már 1982-ben berobbantak a köztudatba, és felkerültek a német listák élére.

Két évre rá jött a 99 Luftballons című, sokak által ismert dal, amellyel Nena lett az egyik legismertebb német előadóművész világszerte. A közben négygyermekes anyává lett előadó 1989 óta szólóban dolgozik, sorra adja ki a saját maga által írt dalokat, lemezeket. 1990 óta több gyereklemezt is felvett, nagy rajzfilmek és gyerekeknek szóló sorozatok szinkronhangját is elvállalta.