Árverezik Prince első felvételeit

Vágólapra másolva!
A modern zene nagy rajongója volt kicsiny korában is Prince, mikor 14 évesen már több hangszeren is játszott. Három évvel később már nem csak magának zenélgetett, bevetette magát egy stúdióba. Most meg lehet venni a szalagokat.
Vágólapra másolva!

17 éves volt Prince, mikor Pepe Willie és a 94 East csapatával bevonult a Cookhouse nevű zenei stúdióba, hogy felvegye saját szerzeményeit. A felvételek előkerültek, és a Musicology dalait bemutató turné ideje alatt kerülnek fel az internetre: le lehet majd letölteni ezeket, licitálni viszont szabad - írja a los40.com.

"Már a szalagon is meg lehet figyelni azt a nagy tehetséget, amivel az igen fiatal Prince rendelkezett" - lelkendezett Ted Owen érthető módon. Öröme és rajongása elfogadható, hiszen ő a Cooper-Owen aukciós cég egyik vezetője, amely ebből az alkalomból az eBay társa lesz pár hétre. Sok pénzt remélnek, mivel a szalag vásárlója egyben a kiadási, felhasználási jogokat is megkaparintja.

Ugyanezen az internetes árverésen kerülnek majd kalapács alá John Lennon utolsó autogramja és Hendrix eddig soha nem hallott felvételei. Ha valaki nem tudja elképzelni életét olyan tarka ing vagy recsegős bakelitlemez nélkül, melyen Elvis Presley aláírása díszeleg, most megkönnyebbülhet: a Király szignója szerepel sok, árverésre került emléktárgyon.