Prodigy: botrány Milánóban, album Augusztusban

Vágólapra másolva!
A Prodigy frontembere, Keith Flint eddig is botrányairól volt híres, csakúgy, mint az együttes többi tagja. Az extrémfrizurás énekes legutóbb Milánó divat-elitjét sokkolta egy Versace divatbemutatón - állítólag felszólításra.
Vágólapra másolva!

Flint a divatbemutató egyik különszáma volt egyébként, ráadásul egy előre kitalált és begyakorolt koreográfia szerint hajtotta végre akcióját, amiről úgy hírlik az augusztusban megjelenő új album promóciójának része.

Keith éneklés közben a kifutón végigsétálás helyett hirtelen irányt változtatott, és a közönség sorai közé ugrott. A szemtanuk állításai alapján az énekes ebbe a mozdulatba majdnem beletörte a lábát, ennek ellenére folytatta a show-t. A nézők közül többeket molesztált különféle szexuális tevékenységre utaló mozdulatokkal, egy férfivel orális szexet imitált, egy meghökkent hölgy nézőnek pedig végignyalta az arcát. A meglehetősen sznob társaság, Milánó divat-elitje mérhetetlen felháborodással reagált a történtekre, a Prodigy frontembere által elkövetett polgárpukkasztásra egyenesen a "nézőket terrorizált" kifejezést használták.

Donatella Versace egy olasz napilapnak azt nyilatkozta, a show úgy, ahogy lezajlott, már egy cenzúrázott változat volt. Flint lecserélte például a pólóját, amiben eredetileg végig tervezett sétálni a kifutón, mert a házigazda (joggal) tartott a várhatóan emiatt kirobbanó botránytól is: az eredeti öltözéken ugyanis sátánista jelmondatok voltak.

A mutatvány, a botrány és az ezzel elkerülhetetlenül együttjáró hírverés az augusztusban megjelenő Always Outnumbered, Never Outgunned című új Prodigy album promócióját hivatott segíteni, a jelekből ítélve egyelőre igen hatékonyan.